Vul hier uw gegevens in

Symposium 2013

  

 
Symposium 2013Dagprogramma: http://www.villa96.nl/symposium_villa_96/dagprogramma_symposium_2013
Het symposium van studievereniging Villa '96 zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 27 september 2013. Anders dan de voorgaande symposia is gekozen voor de vrijdag om meer bedrijfsdeelnemers aan te trekken zodat jij als student meer contacten kunt leggen voor stages een baan of zelf ondernemen en voor bedrijfsdeelnemers om met elkaar of met studenten in contact te komen.
De dag zal daarom in het teken staan van interessante workshops, sprekers en zal worden afgesloten met een netwerkborrel, een diner en een eindfeest. Het belooft een leuke en interessante dag te worden en wij hopen jullie daar te ontmoeten.
Dit jaar staat het jaarlijkse symposium in het teken van authenticiteit. Waarom is instagram tegenwoordig zo populair? Back to the future, ouderwets wordt weer nieuwerwets! Onderscheiden, hard werken voor je geld, ondernemen maar ook, kijkend naar trends, terug naar de kneuterigheid. Jaren '30 woningen zijn populairder dan ooit en ook winkelen in een historische binnenstad wordt meer gewaardeerd dan in een 'random' stad. Op 27 september, zal de koppeling naar vastgoed worden gemaakt door levendige sprekers en workshops, in de Stadsschouwburg, te Groningen.

Merijn Aalbers, Director Publishing  Microsoft Nederland, dagvoorzitter symposium 2013

Hallo, uw dagvoorzitter hier. Merijn Aalbers, of @MerijnAAA moet je tegenwoordig natuurlijk zeggen, werkzaam bij Microsoft Nederland als Directeur Online Media & Publishing. Mijn vastgoedportfolio bestrijkt met name Haarlem en beperkt zich helaas tot mijn woonadres. Ik ben geboren in Amsterdam, deed daar ook een poging tot studeren, al heb ik vorig jaar pas de laatste euro studieschuld overgemaakt naar Groningen, voor het niet halen van een aantal prestatie/tempobeurzen. Afstuderen deed ik tot uiteindelijk dan toch, in 2000, aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Mijn carriere begon als bedrijfsjournalist en copywriter, ging langs communicatie-advies en marketing consultancy en leidde in 2007 naar het hoofdredacteursschap bij een van de grootste websites van Nederland, MSN.nl. Als uitgever bij Microsoft leid ik nu een team van 16 media professionals en is dit na een krantenwijk en afwasser in een pannenkoekenhuis mijn eerste bijbaan sinds tijden. Niet gehinderd door enige inhoudelijk kennis over vastgoed en makelaardij, zal ik de deelnemers aan dit Symposium hopelijk toch op een aangename manier door de dag leiden. Aan het zorgvuldig samengestelde programma zal het in elk geval niet liggen. Ach, en aan mij eigenlijk ook niet. Tot de 27e! Spreker 1: Matthijs Brouwer, Syntrus Achmea
Matthijs heeft vijf jaar ervaringin het vastgoed. In 2008 is hij afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, Master Vastgoedkunde. Matthijs is sinds 2011 werkzaam bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance als Marktonderzoeker. Hij werkte hiervoor als Manager Projectenbij een woningcorporatie. In zijn huidige functie is hij verantwoordelijk voor operationeel- en strategisch onderzoek met name op het gebied van de Nederlandse woningmarkt.
 
 
Syntrus Achmea Real Estate & Finance is als vermogensbeheerder gespecialiseerd in vastgoed en hypotheken. Wij beleggen, financieren en ontwikkelen vastgoed voor beleggingsportefeuilles van Nederlandse pensioenfondsen. Nadrukkelijk zoeken wij daarbij naar interactie tussen de financiële en de maatschappelijke meerwaarde van vastgoed. Syntrus Achmea Real Estate & Finance staat voor verantwoord rendement, duurzaamheid, kwalitatief hoogwaardig vastgoed en transparantie.
 
Spreker 2: Jaap van Rhijn, Colliers
 

Jaap van Rhijn studeerde af als civiel ingenieur, met als specialisatie baggeren, ging daarna aan de slag als junior projectmanager bij ingenieurs bureau DHV om daarna als projectmanager voor Twynstra Gudde op te treden voor onder andere de Amsterdam Arena, Het Noorder Dierenpark te Emmen en het University College te Utrecht. Na negen jaar adviseur geweest te zijn wordt hij verantwoordelijk voor de afdeling Corporate Real Estate van ABN AMRO. In 2001 maakt hij de overstap naar het ondernemerschap en wordt hij directeur bij makelaarsorganisatie Boer Hartog Hooft. In 2004 wordt hij algemeen directeur. Boer Hartog Hooft wordt na 117 jaar  eind 2010 onderdeel van Colliers, waar hij wordt benoemd als CEO van Colliers in Nederland. Daarnaast heeft hij o.a. de volgende nevenfuncties gehad: voorzitter van makelaarsnetwerk Dynamis, jury voorzitter van duurzaamheidsprijs de Groene Speld. De laatste jaren is Jaap van Rhijn lid van de Klimaatraad en de Quality Board van de gemeente Amsterdam en is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Lucia Marthas Institue of Performing Arts.  

Colliers International is een internationale top 3 speler op het gebied van vastgoedservices. Colliers International onderscheidt zich door ondernemerschap en vakinhoudelijke expertise. Door de kennis en ervaring van 13.500 vastgoed specialisten in ruim 480 kantoren in 62 landen te bundelen streeft Colliers International naar 'service excellence' om onze klanten te helpen bij het vergroten van hun resultaat.

Als onderdeel van First Service Corporation (NASDAQ: FSRV; TSX: FSV en FSV.PR.U), biedt Colliers de zekerheid van een sterke financiële partner en belangrijke lokale zelfstandigheid, die opdrachtgevers betrouwbaarheid en ondernemende vastgoedoplossingen biedt. Colliers is een wereldwijde fullservice provider voor vastgoedgebruikers, eigenaren en investeerders met afdelingen op het gebied van corporate solutions, (ver)huur en (ver)koop, property en assetmanagement, projectmanagement, hotels, beleggingen, taxaties, hypotheken, energy services en research.
 
Workshop 1: Floris Venneman, Personal branding
Een van de workshops op het symposium, is 'Personal Branding', gegeven door Floris Venneman. Vorig jaar, heeft Floris Venneman een workshop 'Netwerken' gegeven voor Villa '96, welke toen zeer goed is ontvangen, dus wij zijn erg blij, om hem nogmaals te mogen ontvangen.

Floris Venneman(1986) is al ruim 12 jaar aan het ondernemen. Hij adviseert metVenterprisemet name MKB ondernemers op het gebied van nieuwe businessmodellen en het ontwikkelen van vernieuwende concepten waarin online en offline optimaal verbonden worden. Daarnaast gelooft hij er sterk in dat je ondernemers alleen kunt adviseren als je zelf ook onderneemt. Dus participeert hij in een aantal kansrijke start-ups, waaronder Lascivo. Floris werd in 2011 genoemd als een van de meest veelbelovende jonge ondernemers onder de 25 in de jaarlijkse selectie van Sprout onder andere door zijn bijdrage aan de start-up Leerwinkel.nl.Tot slot deelt hij zijn energie, ervaringen en ideeën graag met een breed publiek als spreker of als dagvoorzitter.
 
Workshop 2: Frank Veen, ontwikkelaar bij Lingotto Amsterdam,
Authentiek op z'n plek
 

In de workshop krijg je alles mee over het project Lokaal Zuid Amsterdam; een transformatieproject met een vernieuwde manier van samenwerken. In dit project zijn de bewoners vanaf het allereerste moment opgetrokken met de ontwikkelaar Lingotto. Deels liepen de bewoners ook risico en hiervoor in de plaats kregen zij de kans tegen een mooie prijs hun woning aan te kopen. Daarnaast hebben de bewoners 100% ontwerpvrijheid in hun eigen casco’s. Frank Veen geeft je een kijkje in de keuken van dit bijzondere project door onder andere antwoord te geven op vragen; wat waren de succesfactoren? hoe konden de kopers eigenlijk al zo vroeg verbonden worden aan het project? wat was de rol van de architect en de aannemer? en tot slot, waarom is dit een authentiek project....?

 
 
Frank Veen is sinds 2007 werkzaam bij Lingotto, een Amsterdamse creatieve projectontwikkelaar. Hier initieert en realiseert hij vastgoedconcepten, veelal met de nadruk op herontwikkeling, binnenstedelijke projecten en intensieve samenwerking met de klant (zowel commercieel als particulier). Voor zijn periode bij Lingotto heeft hij bij TCN Concepts gewerkt. Frank is afgestudeerd bouwkundige aan de TU Delft en heeft in 2012 zijn MRE titel aan de ASRE behaald; beide afstudeerscripties stonden in het teken transformatievraagstukken.
 
Workshop 3: Martin Waslander, architect bij KAW Architecten
 
 

 

 

 

KAW is een groep enthousiaste, veelal jonge mensen, met kennis van architectuur en / of bouwtechnische dienstverlening, stedenbouw en volkshuisvesting. We werken met zo’n 50 mensen vanuit onze vestigingen in Groningen, Rotterdam en Eindhoven.

en inspiratie. Daarin onderscheiden we ons door een bijzondere combinatie van disciplines: architectuur, stedenbouw, bouwkunde, expertise in wonen, zorg, onderwijs enprocesmanagement. Dit maakt KAW inzetbaar in het gehele traject van gebiedsontwikkeling,bouwen en wonen: van eerste initiatief via uitvoering tot nazorg en beheer.

Martin Waslander werkt aan het ontwerp en de realisatie van vele KAW projecten. Teamwork is zijn sleutelwoord, want met een goed team en de juiste spirit ontstaan de mooiste ontwerpen en goede gebouwen. Voor de stad, de buurt en de bewoners.

Martin werkt bij KAW als architect / projectmanager. Hij ontwerpt en realiseert gebouwen vanuit de gedachte dat architectuur verheven moet worden tot bouwkunst. Functioneel, betaalbaar, maar zeker ook mooi. Gebouwen waarin mensen fijn kunnen wonen of werken en uiteindelijk gelukkig kunnen worden. In ontwerpopdrachten schakelt Martin snel van techniek naar architectuur en naar proces. Hij overziet zijn projecten op alle schaalniveaus; hij legt niet alleen de focus op het gebouw, maar verliest ook de details en het stedenbouwkundig plan niet uit het oog. Dat overzicht heeft hij nodig om leiding te geven aan zijn eigenzinnige team van architecten, ontwerpers en bouwkundig tekenaars. Intern teamwork is belangrijk. Maar minstens zo belangrijk is de dagelijkse samenwerking met opdrachtgevers, gemeenten, adviseurs en bewoners. Processen die Martin benadert met humor en inspiratie. Net als in zijn passie voor hardlopen weet hij niet van ophouden tot de eindstreep daar is. En natuurlijk met een resultaat waar iedereen trots op kan zijn. Martin is naast zijn werk bij KAW ook docent aan de Hanzehogeschool Groningen – Academie van Bouwkunst.

Is authenticiteit vandaag de dag wel nog wel de echte authenticiteit die we van vroeger kennen? Op vele gebieden zie je een hang naar het verleden. Niet alleen in de mode, interieur ontwerpen, grafische vormgeving of fotografie, maar ook in de architectuur en stedenbouw. De jaren 30, heuse kastelen en grachtenpanden worden verheerlijkt. In tijden van crisis grijpen we graag terug op die goede oude tijd. Een tijd waarin alles beter was en waarin we oog hadden voor elkaar en gezelligheid vanzelfsprekend was. Maar was die goede oude tijd wel zo goed? En is wat we nu als authentiek bestempelen wel zo authentiek? Heeft authenticiteit niet meer met onze huidige smaak te maken? We nemen jullie mee in de duiding van het begrip authenticiteit. We laten jullie persoonlijk ervaren hoe lastig het is om grip te krijgen op het begrip authenticiteit. Of iets mooi is of lelijk en wat goed is of niet goed in onze huidige architectuur en stedenbouw. Jullie toekomstig werkveld. We doen dat tijdens onze workshop in een online smaaktest en een gezamenlijke discussie.

 
Workshop 4: Reint Brondijk, Rabobank, geld verdienen met een zuiver geweten
 
Reint Brondijk (56) zit, na eerst in andere sectoren aan het werk te zijn geweest, nu ca. 19 jaar in de financiële sector. De afgelopen zes jaar met name gekoppeld aan “wonen” in de ruimste zin des woords. Veel opleidingen op financieel gebied zijn met goed gevolg doorlopen, aangevuld met o.a. Makelaardij, Projectontwikkeling en meest recent Stedelijke Herontwikkeling bij ASRE.
 
Zijn werkzaamheden bestaan met name uit het initiëren van nieuwe initiatieven, het creëren van samenwerking in de (woon-)keten en het binnenhalen van hypotheekleads. Hierbij in het oog springend de renovatieaanpak van het Blauwe Dorp in de Oosterparkwijk te Groningen met zelfs een nominatie voor de NET-trofee, deelname en ontwikkeling van een landelijke pilot “groen”-financieren,  verduurzamingsproject Duurzaam Slochteren en een financieringsconstructie CPO-Plankostenfase.
 
Reint geeft verder regelmatig les bij de Hanzehogeschool (FSM en V&M) en geeft o.a. gastcolleges Ethiek. Ook is hij jarenlang verbonden geweest aan de SEH-opleiding binnen Hanzeconnect. Momenteel werkt hij met meerdere mensen aan de Energy Barn vanuit Kenniscentrum Noorderruimte.  Hij is provinciaal ambassadeur van het landelijke Platform Economie & Ruimte en  maakt deel uit van de Doetank van energiecorporatie Grunneger Power.
In de workshop komen diverse praktijkvoorbeelden aan de orde met betrekking tot authenticiteit gekoppeld aan ethische dilemma’s binnen financiële kaders. Je wordt als deelnemer uitgedaagd om gemotiveerd oplossingen aan te dragen voor vraagstukken die in conflict kunnen staan met authentiek en dus de kernwaarden van de bank.

Bijvoorbeeld: wat denk je van het financieren van een vriend, terwijl het je bekend is dat het arbeidscontract binnenkort wordt ontbonden. Of financier je een groothandel in kleding die actief is in landen waar kinderarbeid aan de orde van de dag is? De ethische dilemma’s vinden hun oorsprong in: een ondernemer die van plan is zijn geld te verdienen met erotiek op internet, tot een machtigingsverzoek van een bejaarde dame die mentaal erg zwak is. Waar ligt de grens?
 

 

 
Workshop 5: Een vliegende start als vastgoedprofessional
Ralph Steenbergen, Stichting Vastgoedrapport
 
De Stichting Vastgoedrapportage GroningenIAssen doet ieder jaar in samenwerking met twee studenten van de Hanzehogeschool, opleiding Vastgoed & Makelaardij, onderzoek naar de meest actuele vastgoedtrends in het Regiovisiegebied. Een onderzoek waarbij de studenten in contact komen met belangrijke spelers op de vastgoedmarkt. Het onderzoek wordt gepresenteerd tijdens het vastgoedsymposium dat door circa 400-500 vastgoedprofessionals wordt bezocht. De kans om je als veelbelovende en energieke student in de kijker te spelen en die droombaan veilig te stellen!
 
Tijdens de workshop wordt door ing. Ralph Steenbergen MRE en studenten die eerdere edities van het vastgoedrapport hebben geschreven verteld wat de waarde is van goed onderzoek en hoe je door creativiteit en gedegen analyse succesvolle projecten kunt realiseren. Samen gaan we in de workshop in een snelkookpansessie een gebouw herontwikkelen! In de sessie kijken we niet alleen naar de conceptmatige herontwikkeling, maar wordt ook voelbaar dat een goede onderbouwing met martkgegevens cruciaal is voor een succesvol project.
 
Deze workshop is bedoeld voor creatieve, serieuze, leergierige en nauwkeurige studenten, die in een interactieve sessie hun kansen op de vastgoedmarkt willen vergroten!
 
 
 

Symposiumcommissie 2013:

Janine de Ruiter
Astrid Roetert Steenbruggen
Hermien Heeres
Renske Speelman
Bjorn Ekkel
Antal Veldsink
Esther Mulder

 
Sponsoren Symposium 2013
  
 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Hoofdsponsor

Savills

Sponsor

Amsterdam School of Real Estate
Troostwijk Taxaties
Hanzehogeschool
Gedeeld Eigendom
RE/MAX
PropertyNL
VBO Makelaars
DTZ Zadelhoff
VastgoedPro
Bouwbedrijf Mulder
De Rus
Club van '96 - Bedrijven
Club van '96 - Personen

Laatste nieuws

 1. Ledenpasdeal: Tosti World11 April 2014 om 11:06
 2. Real Estate Career Day - 23 april11 April 2014 om 10:59
 3. Nieuwe ledenpasdeal31 March 2014 om 16:07
 4. Meld je aan en pitch je zelf!28 March 2014 om 10:05
 5. Pitchingtool workshop19 March 2014 om 17:40

Activiteiten

 • Masterclass Savills

  May07

  Op woensdag 7 mei komt onze hoofdsponsor Savills naar Groningen voor een Masterclass! De inloop voor de Masterclass is om 13.30 uur en we starten om…

   |  Lees meer »

 • Actieve ledenweekend

  May09

  Als bestuur zijn wij onze actieve leden ontzettend dankbaar voor hun hulp. Zonder jullie hulp is goed verenigingsjaar neerzetten onmogelijk. Omdat wij jullie inzet zo waarderen organiseren wij een actief ledenweekend voor alle actieve leden. Dit weekend vindt plaats van 9 tot en met 11 mei. Noteer dit weekend alvast in jullie agenda, zodat je hier bij kunt zijn!  |  Lees meer »