Vul hier uw gegevens in

Symposium 2010

 

 


Dit jaar werd het grootste jaarlijkse evenement van Villa ’96, het symposium voor de veertiende keer gehouden! Dit jaar was de locatie het Hampshire Hotel Plaza Groningen nabij het Hoornsemeer. Op 25 november stond de symposiumcommissie, Janine, Michelle, Esther, Maarten en Geert, klaar samen met de aspirant- symposiumcommmissie als dagcommissie, Sabina, Hanneke en Pieter om enthousiaste Villa’ 96 leden, docenten en bedrijfsdeelnemers te ontvangen voor het symposium met het onderwerp: Kansen voor Krimp “Smart Shrinking”. Anneriet van der Pol heeft tevens in deze commissie gezeten maar kon vanwege studeren in Helsinki helaas niet aanwezig zijn.

Ongeveer 150 deelnemers hebben deze dag lezingen gehad van onder andere de Burgemeester van Groningen, Dhr. Peter Rehwinkel, wie vooral iets vertelde over de regionale gevolgen en oplossingen voor krimp, vergeleken met de rest van Nederland. De spreker waarop veel positieve reacties zijn geweest was de spreker die na de Burgemeester een lezing hield over de opkomst van Azie, Professor Rien Segers, hoogleraar bedrijfscultuur aan de Rijksuniversiteit deed interessante en grappige vergelijkingen van Azie, Europa en Amerika en kwam helaas niet aan zijn intereactieve deel toe met de rood/witte papiertjes die in de programmaboekjes zaten. De uitgebreide lunch in het restaurant “Culinare” van het Hampshire Hotel viel eveneens in de smaak, een ruime keuze uit soepen, broodjes, salades en sappen en het was zo 13.00 uur!

Het middagprogramma bestond uit Dhr. Van de Bilt, directeur van de FGH-bank, welke sprak over het verband tussen het verstrekken van hypotheken en krimpregio’s. Met Willemijn Wink, van VNO/NCW was de eerste vrouwelijke spreker aan het woord. Zij was pas afgestudeerd en heeft een krimpdossier geschreven.

 

De dag werd afgesloten door de voorzitter van de symposiumcommissie Janine, die iedereen bedankte. Hierop heeft Maurik, de secretaris van het bestuur het voorgaande bestuur bedankt voor de coördinatie van de symposiumcommissie 2010 waarna de borrel van start ging. Onder het genot van een drankje en een hapje werd nog even over de dag nagepraat waarop iedereen met een goedgevulde goodybag het Hamphire weer verliet. Al met al een mooie dag en een geslaagd symposium! De inschrijvingen lieten ietwat te wensen over, van student, docent en bedrijfsdeelnemers, maar dat is iets dat wordt meegenomen door de komende symposiumcommissie!

De dag werd erg leuk voorgezeten door de rasechte Groninger Piet van Dijken, bekend van RTV-Noord. De laatste spreker, Gijs Nillissen deed zich voor als een professor terwijl het om een fake-speech ging! Blauwe stad, westerlingen naar Groningen?! Willen wij dat wel? Weer de Westerling. Met een lach op ieders gezicht kwamen we hiermee tot het einde van de sprekers.

 

 

 

 

Er zijn veel foto’s gemaakt waarvan een deel te zien is onder het kopje foto's! 

 

De dag had niet kunnen plaatsvinden zonder onze sponsoren, Kadaster, DTZ, TCN Groningen, Troostwijk Taxaties en VosHoving bedrijfsmakelaars. De dagvoorzitter, Piet van Dijken, de sprekers, dhr. Rehwinkel, dhr. Segers, dhr. van de Bilt, mevrouw Wink en dhr. Nillessen worden bedankt! Ook willen wij het Hampshire Hotel Plaza Groningen bedanken voor de goede service evenals de dagcommissie, de aspirantsymposiumcommissie.

Verder wordt Bestuur Villa '96 2009-2010, Bestuur Villa '96 2010- 2011, dhr. F. van Genne, mevrouw. E. Kazermier en mevrouw J. Terlaak- Poot evenals Wouter van de Geest, Eleonore Lodewijkx, Amanda Koelzow, Florentine Plomp en Frank van der Burg bedankt voor hun hulp. 

Mochten er suggesties zijn voor de volgende commissie dan kunt u deze sturen naar 
symposium@villa96.nl of in de (ideen)brievenbus bij B2.02 (Villa-kamer)

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdsponsor

Savills

Sponsor

Amsterdam School of Real Estate
Troostwijk Taxaties
Hanzehogeschool
Gedeeld Eigendom
RE/MAX
PropertyNL
VBO Makelaars
DTZ Zadelhoff
VastgoedPro
Bouwbedrijf Mulder
De Rus
Club van '96 - Bedrijven
Club van '96 - Personen

Laatste nieuws

 1. Ledenpasdeal: Tosti World11 April 2014 om 11:06
 2. Real Estate Career Day - 23 april11 April 2014 om 10:59
 3. Nieuwe ledenpasdeal31 March 2014 om 16:07
 4. Meld je aan en pitch je zelf!28 March 2014 om 10:05
 5. Pitchingtool workshop19 March 2014 om 17:40

Activiteiten

 • Thema feest

  Apr22

  Dinsdag 22 april is het weer zover.. Een Villa feest! Het thema is IK HOU VAN HOLLAND en het vindt plaats in Klein Amsterdam vanaf 22.00 uur…

   |  Lees meer »

 • Real Estate Career Day

  Apr23

  Op woensdag 23 april vindt dit jaar weer de Real Estate Career Day plaats op de faculteit Bouwkunde, gelegen aan de Julianalaan 134 te Delft. Informatie over deze dag volgt snel of vraag via info@villa96.nl om meer informatie. |  Lees meer »