Vul hier uw gegevens in

VBO Makelaars

Sponsor

VBO Makelaars

Organisatie VBO Makelaar
VBO Makelaar is een brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs in onroerend goed. Met circa 1000 leden is VBO Makelaar qua grootte de tweede brancheorganisatie van Nederland. VBO Makelaar heeft naast een vakgroep Wonen, ook een aparte sectie Bedrijfsmatig Vastgoed en een sectie Agrarisch Vastgoed. VBO Makelaar behartigt de belangen van haar leden richting politiek en overheid. Zo stond VBO Makelaar aan de basis van de drie-dagen-bedenktijd regeling. Daarnaast zijn ook marktordening en dienstverlening kerntaken. VBO Makelaar is in 1985 opgericht en gevestigd in Nootdorp (ZH). De VBO-leden bieden zowel full service als afzonderlijke deeldiensten. VBO Makelaar is aangesloten bij de Nederlandse werkgeversorganisatie VNO-NCW en in Europees verband bij de CEI (Confédération Européenne de l'Immobilier).

Missie en Visie VBO Makelaar

Missie:
VBO Makelaar is de branchevereniging voor vakbekwame en betrouwbare makelaars en taxateurs in onroerende zaken. Zij behartigt de belangen van en verleent diensten aan haar leden teneinde hen te ondersteunen in het ondernemerschap en bij de beroepsuitoefening.

Visie:
VBO Makelaar biedt haar leden praktische ondersteuning in dienstverlening en belangenbehartiging middels het toegankelijk kenniscentrum.

Vier kernwaarden staan centraal voor VBO Makelaar en haar leden:

· Betrokkenheid
De vereniging kiest voor een persoonlijke benadering en speelt in op de actualiteit.

· Kwaliteit
De vereniging hecht grote waarde aan de kennis en kunde van haar leden en biedt als kenniscentrum de ondersteuning voor de gehele bedrijfsvoering.

· Servicegericht
De vereniging kent de behoefte van haar leden en stemt haar faciliterende dienstverlening hier op af.

· No-nonsense
De vereniging is praktijkgericht en biedt bruikbare tools om doelgericht te werk te gaan.

Historie
Wat 28 augustus 1985 begon als een kleine enthousiaste groep bemiddelaars en taxateurs onroerend goed, is uitgegroeid tot een gerenommeerde brancheorganisatie met circa 1000 professionele makelaars en taxateurs.

Directe aanleiding voor de oprichting van VBO Makelaar was het in 1985 gepubliceerde SER-rapport ‘Advies bemiddeling onroerend goed’ waarin wordt gepleit de bemiddeling van onroerend goed exclusief voor te behouden aan de beëdigd makelaar. VBO Makelaar was van mening dat kwaliteit en integriteit niet gewaarborgd konden worden door een eenmalige beëdiging. De beëdiging beschermde de titel van makelaar, maar bood geen garantie voor de kwaliteit van de geleverde werkzaamheden. Bovendien was de beëdiging een momentopname en belemmerde het de voor consumenten zo belangrijke marktwerking.

Na afschaffing beëdiging
VBO Makelaar heeft vanaf de oprichting haar maatschappelijke verantwoordelijkheid getoond. De afschaffing van de beëdiging in 2001 leidt tot zelfregulering. VBO Makelaar verbindt het lidmaatschap aan meer specifiek geformuleerde eisen en gedragsregels voor de makelaars en taxateurs. Kwaliteit, een hoog kennisniveau en integriteit zijn kernwaarden.

VBO Makelaar heeft intensief gewerkt aan:

De inrichting van een praktijkgerichte opleiding tot makelaar/taxateur onroerende zaken
Een verplichte certificeringsregeling op basis van eisen die door de Vereniging Eigen Huis, Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie, VNO-NCW, MKB Nederland en het contactorgaan Hypothecaire Financiers binnen een Waarborgcommissie waren opgesteld. Een permanent educatietraject dat het kennisniveau up-to-date houdt en elke vijf jaar tot (her)certificering leidt Het kwaliteitsregister SCVM
Een Beroeps- en Gedragscode
Een onafhankelijk Tuchtcollege, dat toeziet op het handelen van de makelaar en taxateur
Een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Enkele wapenfeiten

Al snel kreeg VBO Makelaar de reputatie van een innovatieve en klantgerichte organisatie. Zo stond VBO Makelaar aan de basis van de:

3 Dagen bedenktijd regeling
Ontwikkeling van deeldiensten
Geschillencommissie Makelaardij
Scheiding aankoop- en verkoopmakelaar
Registratie in kwaliteitsregister
Medeoprichting NWWI voor validatie van taxateur en taxatierapport

Tijdsbalk historie VBO Makelaar

Columns

Column voorzitter Ed Hamming

Column directeur Hans van der Ploeg

USP's en voordelen van het lidmaatschap

Belangenbehartiging

ICT ondersteuning
Groot aantal koppelingen met andere objectensites

Service Centre

Back Office Service

Actuele en relevante informatie

Marketing en communicatie

Educatie

Juridische ondersteuning
Webshop
Netwerk van collega’s

Ruimte voor specialisatie
Zekerheid en vertrouwen

Meer weten over het lidmaatschap van VBO Makelaar? Kijk op www.vbo.nl óf neem contact op met onze accountmanagers óf vraag de informatie map aan door hier te klikken.

VBO Makelaar doet meer!

Contact

VBO Makelaar
Gildeweg 5a
2632 BD Nootdorp (ZH)

Postadres:
Postbus 135
2630 AC Nootdorp (ZH)

Tel.: 070-3458703
Fax.: 070-3106511
E-mail: vbo@vbo.nl
Website: www.vbo.nl

 

 

Meer sponsors »

Laatste nieuws

 1. Ledenpasdeal: Tosti World11 April 2014 om 11:06
 2. Real Estate Career Day - 23 april11 April 2014 om 10:59
 3. Nieuwe ledenpasdeal31 March 2014 om 16:07
 4. Meld je aan en pitch je zelf!28 March 2014 om 10:05
 5. Pitchingtool workshop19 March 2014 om 17:40

Activiteiten

 • Thema feest

  Apr22

  Dinsdag 22 april is het weer zover.. Een Villa feest! Het thema is IK HOU VAN HOLLAND en het vindt plaats in Klein Amsterdam vanaf 22.00 uur…

   |  Lees meer »

 • Real Estate Career Day

  Apr23

  Op woensdag 23 april vindt dit jaar weer de Real Estate Career Day plaats op de faculteit Bouwkunde, gelegen aan de Julianalaan 134 te Delft. Informatie over deze dag volgt snel of vraag via info@villa96.nl om meer informatie. |  Lees meer »